Houten in je hart

In De Kiem van Houten wonen straks oude én nieuwe Houtenaren. Nieuwkomers op de woningmarkt, jonge gezinnen, doorstromers, mensen met bijzondere woonwensen en -eisen en wie weet ook jij! Allemaal mensen die Houten snel in hun hart sluiten of dat al lang gedaan hebben. Dat is niet moeilijk want het aantrekkelijke dorp heeft veel te bieden en ligt ook nog eens ideaal centraal. Staat jouw woning daar straks dan kun je alle wensen op je woonwensenlijstje afvinken. Zoom maar eens verder in op de woonlocatie en de highlights en bekijk ook zeker de vogelvluchtvideo even.

Houten

Vijf dorpskernen vormen samen de gemeente Houten: Houten,
’t Goy, Schalkwijk en Tull en Het Waal. Het grootste dorp is Houten. Zeg je ‘Houten’, dan zeg je ‘veelzijdig, gezellig, groen, water, ruimte, rust en centraal’ maar ook ‘dorpse rumoer’. Waar je de gezellige oude dorpskern opzoekt met leuke terrasjes en winkeltjes aan het kerkplein en waar je de luxe hebt van nóg twee winkelcentra – Het Rond en Castellum – met een hoog voorzieningenniveau. Van supermarkten tot bekende winkelketens, de donderdagse weekmarkt, een theater en een bioscoop… Noem maar op, alles is er. Ook voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, (medische) zorg, sport en vrijetijdsbesteding kun je er meer dan goed terecht. Het liefst op je fiets natuurlijk! Toch behoefte aan de stad? Utrecht is vlakbij!

Castellum

Op een paar comfortabele minuutjes fietsen – direct naast De Kiem van Houten – ligt Castellum: Houten’s jongste winkelcentrum met supermarkten en een diversiteit aan winkels. Voor je dagelijkse boodschappen loop of fiets je even gauw. En vergeet je wat? Dan ben je zo weer terug. Voor de wekelijkse grote boodschappen neem je toch even de auto. Je parkeert dan gemakkelijk ondergronds en – lekker Hollands – de eerste twee uur is dat gratis. Wie met het openbaar vervoer op stap of naar het werk gaat valt met z’n neus in de boter want Castellum huisvest – net als winkelcentrum Het Rond – een NS-station én een groot fietstransferium. Op z’n Houtens!

Vrije tijd

In Houten hoeft niemand zich ooit te vervelen: er is veel te bewegen en te beleven. Bewegen begint eigenlijk al bij de voordeur, want Sportparcours De Vijfwal loopt vlak langs De Kiem van Houten. Er wordt zelfs een jaarlijkse Vijfwal Family Run georganiseerd. Voor urenlang watervertier pak je je surfplank, rubberboot, hengel of zwemkleding want op steenworp afstand beleef je urenlang waterplezier in, aan en op de Rietplas en de Oosterlaakplas.
Woon je in Houten dan kun je gewoon niet op je stoel blijven zitten, want het scala aan sport- en vrijetijdfaciliteiten is wel héél erg breed. Even fietsen en je bent zo bij je favoriete club voor voetbal, tennis, hockey, fitness, zwemsport, honkbal, dansen, bridge, darten, biljart, yoga … er lijkt geen eind aan de mogelijkheden te komen. En dan hebben we het nog niet over theater- en bioscoopbezoek in Aan de Slinger, een drankje op een leuk terras of een hapje eten: de lijst is nóg langer en voor iedereen is er keuze volop. Ook voor de kinderen. Die kunnen naar hartenlust buitenspelen in Buitenwereld, mooie hutten bouwen in Speelbos Nieuw Wulven en binnenspelen in een waar indoorspeelparadijs. Wil je toch even weg? Dan is gezellig Utrecht vlakbij om te shoppen, een hapje te eten, uit te gaan en cultuur op te snuiven.

Centrale ligging

De Kiem van Houten ligt ideaal centraal. Werkelijk alles is dichtbij. Blijf je in Houten dan ben je met de fiets vaak sneller op de plek van bestemming dan met de auto. In Castellum bijvoorbeeld, met winkels, NS-station en fietstransferium, maar ook op school, bij de kinderopvang, op je sportlocatie, enzovoorts. Als buurgemeente van Utrecht ligt Houten bovendien centraal in het land. Via de Rondweg zit je vlot op de snelwegen. Niet alleen de A2 – A27 en A12 brengen je naar alle windstreken, maar ook de trein brengt je overal heen. Reis je vanaf Utrecht naar huis, dan heb je nauwelijks gelegenheid om je boek open te slaan, zo snel ben je weer lekker thuis in De Kiem van Houten.

Afstand tot
Castellum 8 min 3 min 7 min
Centrum 10 min 8 min 30 min
Utrecht 20 min 35 min 13 min
Houten ‘Fietsstad’
Fietsen is de ‘Houtense norm’. Het dorp heeft uitstekende faciliteiten voor fietsers met o.a. een uitgebreid en veilig fietspadennetwerk. Het dorp heeft zelfs 2 grote fietstransferia bij de treinstations van Castellum en Het Rond. De eretitel ‘Fietsstad Nederland’ is dik verdiend.
Bij de tijd in Castellum
De Castellumklok houdt je bij de tijd. Handig voor als je met het openbaar vervoer reist of de tijd in de gaten moet houden om weer op tijd bij school te staan voor de kids.
Zoete broodjes en andere boodschappen
In het Oude Dorp vind je allerlei winkels, van ’s lands bekendste supermarkt die op de kleintjes let tot de ouderwetse warme bakker voor een halfje volkoren en iets lekkers voor bij de koffie.
Het oude dorp: ouderwets gezellig
Gezellig aanschuiven in het Oude Dorp op het plein bij één van de vele restaurantjes, zoals bijvoorbeeld bij Tapperij De Zwijger voor een koel drankje op het knusse terras of een lekker hapje eten.
Sfeervolle paden en buurtgroen
De groene ruimte in en om De Kiem van Houten is aantrekkelijk. Sfeervolle met groen omlijste paden vragen om een mooie wandeling en kinderen kunnen urenlang spelen en ravotten op de gras- en speelvelden.
De Vijfwal daagt je uit
Hang je fit aan de monkeybar of maak je trainingsreeks compleet en neem alle toestellen mee op je ronde langs  Sportparcours De Vijfwal . Wat je ook doet: je spieren komen helemaal aan hun trekken.
Overdamspad supersnelle verbinding
Lopend of met de fiets ben je zó bij school, de Rietplas of winkelcentrum  Castellum en het NS-station . In een druk leven zijn die korte afstanden goud waard. Je hebt voor alles net even meer tijd.
BS de Vlinder én de Tuin der Tuinen
Op je gemak loop je naar de buurbasisschool om de hoek. Naar basisschool De Vlinder bijvoorbeeld die bovendien peuter- en buitenschoolse opvang in huis heeft. In de Tuin der Tuinen , voor en door buurtbewoners, fladderen straks vlinders in de vlindertuin bij de oude vlierstruik.
Winkelen in Castellum
Al je dagelijkse boodschappen heb je snel in huis, even lopend of hup op de fiets naar winkelcentrum Castellum . De wekelijkse boodschappen doe je natuurlijk met de auto. De ondergrondse parkeergarage maakt het je makkelijk met de eerste 2 uur vrij parkeren.
Rietplas waterrecreatie
Voor waterrecreatie hoef je niet ver weg: de Rietplas belooft ‘s zomers urenlang waterplezier. Of je alleen bent of met je kinderen, het wordt op en top genieten in een bootje, op een surfplank of lui op een strandlaken met een koelbox bij de hand… De dag is gauw te kort!
Waterrijk wonen!
Wat een luxe: op steenworp afstand van je huis liggen twee fraaie recreatieplassen: de Rietplas en de Oosterlaakplas. De markante brug over de Rietplas brengt je naar de wijk Overdam. Je kunt fijn wandelen rond de plassen en gegarandeerd veel waterplezier beleven.
Rust aan de Oosterlaakplas
De Oosterlaakplas is bij uitstek geschikt om relaxed op de vissteiger met een klapstoeltje en een hengel tot rust te komen en te wachten tot de vissen willen bijten.
Castellum Piazza
Castellum biedt niet alleen alles voor je dagelijkse boodschappen, je kunt er ook gezellig afspreken voor een drankje of een lekkere pizza op een zonnig terrasje aan de ‘Piazza’.
Sportparcours De Vijfwal
Op steenworp afstand biedt Sportparcours De Vijfwal op een brede wal maar liefst 5.000 groene meters lang wandelen, fietsen of sporten in de frisse Houtense lucht.
NS-station Castellum
In 3 minuutjes fietsen of 7 minuutjes met de benenwagen ben je bij NS-station Castellum Houten . Je fiets staat veilig in het fietstransferium terwijl het spoor je gemakkelijk en snel naar alle windstreken brengt. Naar hartje Utrecht bijvoorbeeld in amper een kwartier van perron tot perron. Comfortabel!