De Kiem van Houten fase 2 komt eraan!

De woningontwerpen voor het vervolg van De Kiem van Houten zijn in een vergevorderd stadium. In fase 2 komen nog eens ruim 100 woningen! Momenteel zijn wij druk bezig met het afronden van het stedenbouwkundigontwerp en staan de eerste schetslijnen van de woningontwerpen op papier. Deze prachtige ontwerpen komen van twee verschillenden architectenbureaus. 21 Woningen worden getekend door Cier Architecten, de overige 22 woningen door Schippers Architecten BNA. Beide architecten hebben een duidelijke handtekening en maken gebruik van de mooiste kleuren en de beste materialen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Klik op de luchtfoto voor een vergroting

Een huis wordt pas een thuis als het u de ruimte biedt om onbelemmerd in te leven. Voor ons is het essentieel dat een ontwerp wordt opgenomen in haar omgeving. Wij streven naar een consistent geheel, daarom werken we veelal met kleuren en materialen die in de omgeving terug te vinden zijn. De inbreng van de architect zorgt ervoor dat het ontwerp vanzelfsprekend en logisch wordt. Voor de woningen van de Kiem in Houten hebben we gezocht naar de juiste mix van individualiteit en eenheid, verscheidenheid en saamhorigheid.. De mooiste wijken uit het verleden vallen op door een sterke eenheid in kleur en materiaal, waarbij de vormentaal en detaillering een grote variatie kent. De eenheid wordt dan niet als saai ervaren, maar als bindend, en straalt rust en harmonie uit.”

– Bert Tretmans, architect-directeur bij Schippers Architecten BNA

Nieuw aanbod

In fase 2A komen in totaal 43 hoek- en tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en patiowoningen en hebben een fantastische ligging dichtbij de Oosterlaakplas en de Rietplas. Meld je voor het laatste nieuws aan voor de nieuwsbrief!

Extra duurzaam – Nul-Op-de-Meter

Ook de woningen in fase 2 zijn volledig gasloos en zeer duurzaam. Alle woningen zijn Nul-Op-de-Meter. In een Nul-Op-de -Meter-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen en de warmtepomp.

Waar staan we nu?

De eerste schetsen zijn beschikbaar en ondertussen wordt door de architect gewerkt aan de definitieve ontwerpen. Wij maken daar realistische impressies van zodat je straks kunt zien hoe mooi en gevarieerd fase 2A wordt. Op dit moment zijn er nog geen verkoopprijzen bekend. Wij verwachten uiterlijk in oktober de prijsindicaties en de eerste uitgewerkte beelden te hebben.

De woningen in fase 2A gaan in het vierde kwartaal van dit jaar in verkoop.