Tuin der Tuinen op de kaart

26 november 2018

Wat er al niet kan ontstaan als je met je buren een buurtborrel bij de oude vlier op de planlocatie organiseert… Vraag het Remke Perk-Jansen, initiatiefneemster van het eerste uur. Samen met andere buren van de Narcissentuin – die tegenover De Kiem van Houten ligt – kwam ze eind 2017 op het idee om een vlindertuin aan te leggen op die voor hen zo bijzondere plek. Dit concept was in de basis bedoeld om bestaande en nieuwe bewoners te verbinden door een gezamenlijk ‘groen’ project. Laat dat nu precies bij de filosofie van De Kiem van Houten passen: lief zijn voor de aarde door Nul-Op-de-Meter te bouwen in een duurzame openbare ruimte met het oog op toekomstige klimaatveranderingen. Een mooie wereld begint bij jezelf en je directe omgeving.
De gemeente, BS de Vlinder en Jansen Bouwontwikkeling vonden het een mooi initiatief dat ondersteuning verdient. Inmiddels is de wens voor een vlindertuin uitgegroeid tot de Tuin der Tuinen én heeft het concept zelfs zeer recentelijk de publieksprijs Groene Keus 2018 van het DuurzaamheidsFonds Houten ontvangen!

Introductie tijdens de Meet&Greet

Natuurlijk mocht de Tuin der Tuinen niet ontbreken op de start verkoop. Remke stond met veel plezier en bezieling belangstellenden te woord. Ze houdt je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Wil je meer weten over de Tuin der Tuinen? Bezoek dan de website.

Remke introduceert de Tuin der Tuinen                  (foto: Anneke Kranenburg)